Heijastin - hengenpelastaja

Keski-Euroopan talvi ei tietenkään ole niin pimeä, kuin pohjolan yö. Silti monet eurooppalaiset jalankulkijoiden turvallisuusjärjestöt - myös paljon eteläisemmät maat - suosittelevat heijastimien käyttöä. Virossa ja Suomessa näitä lisävarusteita on jo pitkään vaadittu hämärässä tai pimeässä kulkevilla. Kuitenkin myös Puola ja Tšekki ovat viime aikoina seuranneet esimerkkiä ja kannustaneet voimakkaasti heijastimien käyttöön - mikä osoittaa, kuinka arvokas tämä lisävaruste on todellakin jalankulkijoille.

Kun päivät ovat pimeitä ja taivas on harmaa, näkyvyys kaduilla on usein huono. Tummissa vaatteissa kulkeva ihminen on riski - paitsi autoilijoille - ensisijaisesti myös itselleen.

Kaikissa talvitakeissa ei ole kiinteää heijastinta, huomioliivi voi olla epäkäytännöllinen tai helposti unohdettavissa. Tässä tapauksessa suomalainen keksintö - heijastinriipus, joka on helppo kiinnittää takkiin, laukkuun, pipoon jne. - on optimaalinen ratkaisu liikenneturvallisuuteen.

Heijastimet - pieni hengenpelastaja

CE-sertifioidut heijastimet heijastavat valoa takaisin lähteelleen ja auttavat autoilijoita näkemään jalankulkijoita pimeässä - jopa 600 metrin päästä. Tämä auttaa autoilijaa reagoimaan paremmin hätätilanteissa ja näkemään jalankulkijoita etäältä. Heijastimet voivat olla pieni hengenpelastajasi.