Oikeus asioida verkossa

Lasessor Shine verkkokaupassa voivat asioida kaikki täysi-ikäiset oikeustoimikelpoiset yksityishenkilöt. Verkkokauppa on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaille, jälleenmyyjille on oma verkkokauppansa. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Lasessorin ja kuluttajan väliseen kauppaan tilattaessa Lasessorin verkkokaupasta.

Toimitusaika ja toimituskulut

Kaikki Lasessorin verkkokauppaan saapuvat tilaukset käsitellään mahdollisimman nopeasti. Toimitus lähtee varastoltamnme 1-2 arkipäivässä tilauksesta. Varastomme sijaitsee pääkaupunkiseudulla Suomessa, joten tuotteet saadaan pääsääntöisesti nopeasti toimitettua. Kun tilaus on käsitelty ja on lähdössä, asiakas saa sähköpostiinsa tilaus-/toimitusvahvistuksen. Kannattaa tarkistaa, että yhteystiedoissa oleva sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. Tilaus tai sen peruminen vahvistetaan aina asiakkaalle kirjallisesti sähköpostitse.

Rahtivapausrajan ylittävät tilaukset toimitetaan postitse, joko postipakettina tai economy kirjelähetyksenä, riippuen tilauksen koosta.

Toimituskulut pitävät sisällään pakkaus- ja lähetyskulut postitse tai vastaavalla tavalla. Suomalaiset asiakkaamme saavat toimituksen lähimpään Postin noutopisteeseen tai kotiin saakka economy kirjelähetyksenä (tuotteiden sopiessa postiluukusta mahtuvaan postituslaatikkoon). Toimitustapa riippuu asiakkaan valinnasta sekä toimitettavista tuotteista, postiluukusta mahtuvat tuotteet toimitetaan automaattisesti kirjelähetyksenä, jos asiakkaan kanssa ei muuta sovita.

Toimitusaika riippuu lähetystavasta. Postin paketit saapuvat perille Suomessa yleensä 1-3 arkipäivän kuluttua lähettämisestä (riippuen vastaanottajan sijainnista), kirjelähetykset 2-5 arkipäivän kuluessa.

Toimitusosoitteet joihin emme toimita

Emme toimita tilauksia osoitteisiin, jotka ovat postilokero-osoitteita, hotelleja, hostelleja tai tms. osoitteita, jotka eivät ole suoraan yhdistettävissä tilaajana toimivaan yksityishenkilöasiakkaaseen. Toimitamme tilauksia Suomeen.

Vastaanottotarkistus

Asiakkaan tulee tarkastaa huolellisesti tilauksen sisältö sekä kunto ja tehdä välittömästi reklamaatio mikäli havaitsee puutteita tai virheitä toimituksessa. Mikäli lähetys on näkyvästi vahingoittunut kuljetuksen aikana, tulee myös tästä ilmoittaa Lasessor Oy:lle. Ilmoitus virheestä tai tavarasta tulee tehdä välittömästi ja viimeistään kahden viikon kuluessa tavaran vastaanottamisesta sähköisesti asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@lasessor.com.

Maksaminen

Tuotteet ja niiden mahdolliset postituskulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Ostokset maksetaan verkkokaupassamme Stripe, Paytrail tai Paypal kautta ( luotto-, ja pankkikorttimaksut).

Asiakkaan maksaessa Visa-, Visa Electron- tai MasterCard-korteilla, Lasessor Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Lasessor Oy.

Hinnat

Kaikki verkkokaupan hinnat on merkitty euroina ja ne sisältävät arvonlisäveron.
Verkkokaupassa on käytössä tilaushetken hinnat. Mahdolliset tarjoukset ja kampanjat koskevat ainoastaan tarjouksen tai kampanjan alkamisen jälkeen vastaanotettuja ja vahvistettuja tilauksia. Tarjouksiin on selvästi merkitty aikarajoitukset sekä muut ehdot.  Kaikki hinnat ovat voimassa joko tarjouksen ajan tai toistaiseksi niin kauan kuin tavaraa riittää.

Kuitti/takuutodistus

Kuitti toimituksesta toimitetaan tuotelähetyksen mukana. Kuitti toimii samalla tuotteen takuutodistuksena.

Palautus


Asiakkaalla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus palauttaa etäkaupassa hankittu käyttämätön tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Ota yheyttä asiakaspalveluumme palautusta tehdessä. Palautus ei ole ilmainen.

Tuote tulee palauttaa takaisin ehjänä ja sen tulee olla palautettaessa käyttämätön, alkuperäisessä pakkauksessaan ja alkuperäisin etiketein varustettuna eli samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa.

Palautustilanteessa asiakas täyttää palautuslomakkeen ja pakkaa palautettavan tuotteen sekä palautuslomakkeen Lasessor-pussiin (tai muuhun). Sekä postipaketin että kirjeenä toimitetun tilauksen voi palauttaa mihin tahansa Postin toimipisteeseen. 

Tarkemmat ohjeet palautukseen saat ottamalla meihin yhteyttä. Kun Lasessor Oy on vastaanottanut asianmukaisen tuotepalautuksen ja tarkastanut tuotteen, palautetaan asiakkaan maksama suoritus mahdollisimman pikaisesti (enintään 30 päivän kuluttua) mahdollisuuksien mukaan samalla maksutavalla kuin asiakas on tilauksen maksanut. Lasessor Oy ei vaihda tuotteita. Jos tuote halutaan vaihtaa, tehdään palautus ja tilataan uusi tuote verkkokaupasta.

Laatutakuu

Suoritamme kaikille tuotteillemme yksilöllisen laaduntarkastuksen. Mikäli tästä huolimatta tuotteistamme löytyy  virheitä, vaihdamme tuotteen veloituksetta uuteen virheettömään yksilöön tai vaihtoehtoisesti palautamme maksetun summan asiakkaan tilille.

100 % tyytyväisyystakuu

Panostamme asiakkaidemme tyytyväisyyteen ja toivommekin, että sekä tuotteemme että palvelumme vastaavat asiakkaidemme odotuksia. Jos jostain syystä asiakas ei ole täysin tyytyväinen saamaansa tuotteeseen, on hänellä oikeus palauttaa se 14 vuorokauden kuluessa tavaran vastaanotosta. Ohjeet palautuksille löytyvät toimitusehtojen kohdasta Palautus. Tarvittaessa lisätietoja saa asiakaspalvelustamme, webshop@lasessor.com.

 

Sopimusehtojen voimassaolo

Sopimusehdot ovat voimassa toistaiseksi. Lasessor Oy pidättää oikeuden muuttaa sopimusehtoja yksipuolisesti ja ilman ennakkoilmoituksia, kuitenkin siten että kulloinkin tilaushetkellä voimassa olevat sopimusehdot ovat voimassa tilauksen ajan. Ajantasaiset sopimusehdot löytyvät Lasessorin verkkokaupasta ja ne tulee tarkistaa aina tilauksen yhteydessä.

Asiakasrekisteri

Lasessor Oy ylläpitää rekisteriä asiakkaistaan. Asiakasrekisteriin tallennettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta kolmannelle osapuolelle. Asiakasrekisterin lakisääteiset tiedot rekisterinpitäjästä ovat saatavilla osoitteesta webshop@lasessor.com